Je bent nog niet klaar. Je reis is nog maar net begonnen!

En daar sta je dan. In de slijterij, speciaalzaak of groothandel. Met je lijst in je hand ijsbeer je langs de rekken met rode, witte, zoete, droge, jonge, oude, Franse, Italiaanse en Duitse wijnen. Mousserende wijnen, Australische wijnen, rosé, ijswijn, Spaanse wijn...

Eerder kwam er een winkelbediende langs om te vragen of hij je kon helpen, maar enigszins geïrriteerd (en zelfs een beetje arrogant) stuurde je hem weg met de woorden: “Nee bedankt, het gaat goed. Ik weet wat ik doe". Je hebt immers meerdere avonden op het web gezocht naar de beste wijnen en druiven, veel wijnproeverijen bijgewoond en kennis opgedaan in goede restaurants en via vrienden en kennissen. Maar terwijl je ogen van links naar rechts en van boven naar beneden langs de rekken vliegen, begin je nu langzaam duizelig te worden.

Er is een half uur verstreken en je hebt nog steeds geen idee welke wijn je moet kopen. Voor een etentje thuis met vrienden is het makkelijk. Je weet precies wie wat leuk vindt. De buurvrouw wil gewoon een lekkere makkelijke rosé, je studievrienden waarderen een goede, volle rode wijn en je vrouw drinkt liever Sauvignon Blanc, want van Chardonnay krijgt ze hoofdpijn. 

Maar dit is iets anders... Vorige week heb je een mooie (en dure) wijnkast gekocht. Hij staat veilig in de kelder en je wilt dit weekend beginnen met vullen. Niet met zomaar een wijn, maar met wijn die echt iets waard is! Om het een paar jaar te laten staan ​​voordat het echt klaar is om te drinken. Voor speciale gelegenheden misschien, maar vooral omdat je jouw beleggingsportefeuille wilt uitbreiden. En dit keer niet met aandelen of bitcoin, maar met iets tastbaars. Een tastbaar bezit. Goede wijn.

Je bent zelf een liefhebber van Cabernet Sauvignon en het liefst van een bekend chateau. Dat smaakt net iets beter enmoet dus wel een goede investering zijn. Toch? Of moet je beginnen met een Riesling? Hoeveel flessen moet je kopen? Hoeveel geld moet je uitgeven per fles?

De winkelbediende komt voorzichtig weer op je af. Deze keer laat je je trots los en vraag je om advies. Een paar minuten later sta je buiten met een kist Cabernet Sauvignon en een kist Sauvignon Blanc. Je bent de naam van het wijnhuis vergeten, maar de winkelbediende had een goed verhaal en je kreeg ook wat korting. Ach, als het een verkeerde aankoop blijkt te zijn en de waarde de komende tijd alleen maar daalt, heb je in ieder geval een paar flessen wijn om met vrienden van te genieten. Voor nu ben je klaar.

In één ding heb je gelijk: als het resultaat tegenvalt, kun je de wijn altijd zelf opdrinken. Maar voor de rest zeggen we: ga naar huis, laat je niet ontmoedigen en klap je laptop open. Ga naar mundovini.nl endownload de Whitepaper: Investing in Fine Wine Een verzameling van de belangrijkste feiten, cijfers en achtergrondinformatie over:

  • Waarom je moet investeren in wijn!
  • Wat voor belegger ben jij?
  • Hoe je kunt investeren in wijn!
  • Waar moet je in investeren?
  • Wat je moet weten voordat je begint!
  • Hoe en waar bewaar je jouw wijn?
  • Je wijn kopen én verkopen!

Open een van die flessen wijn die je hebt gekocht, schenk jezelf een glas in en neem de tijd om te lezen. Investeren in goede wijn is een lucratief en spannend avontuur met grote voordelen, maar alleen als je het goed speelt!

En onthoud: de whitepaper is nog maar het begin van een lang avontuur. Het raakt alleen de basis van alle kennis die er is. Je bent nog niet klaar. Je reis is nog maar net begonnen!