"Wijn maken is als de liefde bedrijven, je moet het met hart en ziel doen"

Bij de meeste dames en enkele heren gaat het hart sneller kloppen als George Clooney in beeld komt. Zijn charisma, die zwoele, vriendelijke blik in zijn ogen, die mooie kaaklijn en sterke wenkbrauwen – en niet te vergeten zijn acteertalent - maken hem tot het idool dat hij is. Dus als een icoon als George een uitspraak doet over wijn, moet het wel waar zijn, lijkt ons.

Wij kunnen ons in ieder geval volledig vinden in zijn uitspraak “Wijn maken is als de liefde bedrijven. Je moet het met hart en ziel doen!” Een uitspraak uit de film Monuments Men.

Een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, waarin een groep kunstexperts tijdens de Tweede Wereldoorlog op een missie gaat om gestolen kunstwerken van de nazi's te redden en te beschermen. George Clooney speelt de rol van een van de teamleden en spreekt deze inspirerende quote uit.

De uitspraak van Clooney benadrukt dat wijn maken meer is dan alleen een technisch proces. Het vereist een diepe betrokkenheid, passie en toewijding om een kwaliteitswijn te produceren. Net als bij de liefde, waarin hart en ziel worden gelegd om een diepgaande connectie en emotie te creëren, vergt het maken van wijn aandacht voor elk detail, geduld, kennis en vooral passie. Alleen dan kan het eindproduct echt bijzonder zijn!

Wijn maken is een ambacht en een kunstvorm, waarin de wijnmaker zijn hart en ziel legt om een unieke en onvergetelijke drank te creëren. Het illustreert het belang van gepassioneerde betrokkenheid bij het maken van wijn, en hoe dit kan resulteren in een meesterwerk in een fles.

Heb jij na het lezen van dit poëtische verhaal ook zo’n behoefte aan een heerlijke slok wijn, die je herinnert aan de liefde en toewijding van de wijnmaker? Kijk dan in ons uitgebreide assortiment exclusieve wijnen, waar een veelheid aan heerlijke slokken te vinden is.