"Wijn is als kunst, je moet het begrijpen om ervan te genieten"

Als Bradley Cooper de hoofdrol speelt in een film, kun je er bijna zeker van zijn dat het een succes zal worden en velen gebiologeerd aan het scherm zitten gekluisterd. Dat geldt ook voor de film Burnt uit 2015. Een sexy en smaakvol drama over de getalenteerde rock ’n roll chef Adam Jones, die (natuurlijk) wordt gespeeld door Bradley Cooper.

Adam Jones is in de film een briljante maar tumultueuze chef-kok, die nadat hij uit de gratie was gevallen, terugkeert om een Michelin-sterrenrestaurant te heropenen. In deze context spreekt hij de woorden "Wijn is als kunst, je moet het begrijpen om ervan te genieten" uit.

Een uitspraak die duidelijk de nadruk legt op het belang van het begrijpen om te genieten van wijn. Wijn is meer dan alleen een drankje, het is een kunstvorm op zich. Het vereist een zekere mate van kennis, inzicht en waardering om de complexiteit en subtiliteiten van wijn te begrijpen. Net als bij kunst, waarbij men vaak de context, de technieken en de achtergrond moet begrijpen om de diepere betekenis en waarde ervan te kunnen inschatten.

De quote moedigt ons aan om verder te gaan dan alleen het proeven van wijn; we moeten streven naar een dieper begrip ervan. Of het nu gaat om de wijnproductieprocessen, de verschillende druivenrassen en druivensoorten, de regio's en klimaten waar ze worden verbouwd, en de invloed van de wijnmakerijtechnieken op de uiteindelijke smaak en het karakter van de wijn.

Door meer te weten over wijn en het begrijpen van de nuances ervan, kunnen we een dieper niveau van genot bereiken en een nog grotere waardering hebben voor de complexiteit en schoonheid van deze heerlijke drank.

Wil jij (nog) meer kennis opdoen over wijn, zodat je nog intenser kunt genieten van of nog beter kunt investeren in wijn? Download dan gratis onze whitepaper: Investing in Fine Wine.

Is je kennis op niveau, maar ben je op zoek naar een nieuw stukje kunst om van te genieten? Kijk dan in ons uitgebreide assortiment exclusieve wijnen. Er zitten vast wat geschikte kunststukjes voor je bij!