"Wijn is de bondgenoot van genieën!"

In ons lijstje met filmquotes zijn al veel iconische acteurs voorbij gekomen en ook nu houden we daar aan vast. Dit keer is Gerard Depardieu aan de beurt. In de dystopische actiethriller Babylon A.D. speelt deze legendarische Franse acteur de rol van een complex personage genaamd Gorsky. Tijdens een belangrijke scène in de film spreekt Gorsky de woorden uit: "Wijn is de bondgenoot van de genieën!" Een quote die een interessante link legt tussen tussen wijn en creativiteit.

De uitspraak suggereert dat wijn een speciale band heeft met (creatieve) genieën. Een onderwerp dat we ook al even aanstipten in onze blog van 11 mei: “Ik drink en ik weet dingen.” Wijn is een bron van inspiratie, een stimulans voor de verbeelding en een bondgenoot voor degenen die artistiek begaafd zijn. Wijn opent de geest, neemt remmingen weg en bevordert creativiteit. Zo kunnen genieën hun volledige potentieel bereiken.

Maar dat is niet het enige. De quote uit Babylon A.D. roept ook op tot het begrijpen van de diepere betekenis van wijn. Het gaat niet alleen om het drinken van een alcoholische drank, maar om het erkennen van de culturele, historische en creatieve waarde ervan. Wijn is een metgezel, een inspiratiebron en een bron van creatieve energie.

Ook benadrukt deze quote de menselijke kant van wijn. Wijn is niet alleen voor de elite of de verfijnde fijnproever, maar voor iedereen die creativiteit in zich heeft. Het maakt geen onderscheid tussen rangen of standen. Wijn is een toegankelijke bondgenoot voor iedereen die creatieve expressie zoekt.

Wil jij ook jouw creativiteit ten volle tot zijn recht laten komen? Ga naar ons uitgebreide assortiment van exclusieve wijnen en gooi de remmen los! Proost!