"Wijn geeft je moed, net als kunst."

Alweer zo’n geweldige wijnuitspraak, die deze keer wordt toegeschreven aan niemand minder dan Leonardo da Vinci in de film The Hundred-Foot Journey.

De quote benadrukt de kracht van zowel wijn als kunst om ons aan te moedigen en te inspireren. En laten we eerlijk zijn, wie van ons kan er nou echt weerstand bieden tegen die heerlijke combinatie van een goed glas wijn en een kunstwerk dat ons raakt?

In de film speelt Papa, vertolkt door Om Puri, een gepassioneerde kok en levensgenieter. Hij haalt regelmatig Leonardo da Vinci aan als een bron van inspiratie en benadrukt de moed die wijn en kunst kunnen geven aan mensen. Zoals een goed glas wijn ons kan helpen onze remmingen los te laten en ons kan aanmoedigen nieuwe uitdagingen aan te gaan, zo kan kunst kan ons inspireren om buiten onze comfortzone te treden, nieuwe ideeën te verkennen en onze creativiteit de vrije loop te laten.

Leonardo da Vinci, bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van kunst en wetenschap, wordt beschouwd als een voorbeeld van moed en durf. Zijn uitspraak in de film benadrukt het vermogen van zowel wijn als kunst ons aan te moedigen om de wereld met een frisse blik te bekijken en met volle moed nieuwe avonturen aan te gaan!

Dus, laten we genieten van die heerlijke fles wijn, ons laten inspireren door de kunstwerken om ons heen en moed verzamelen om de wereld met volle kracht tegemoet te treden, net als Leonardo da Vinci ons heeft voorgedaan.

Wij proosten op wijn en kunst, de perfecte combinatie om ons te inspireren en de moed te geven om onze dromen na te jagen!

Proost jij met ons mee? Kijk dan in ons uitgebreide assortiment exclusieve wijnen om ook jouw dromen te verwezenlijken!