"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

Dat Johan Wolfgang Goethe een alleskunner was, wisten we al. Hij schreef het beroemde boek ‘Faust’, maar was naast schrijver van romans ook toneelschrijver, wetenschapper, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman. Hij draaide nergens zijn hand voor om.

Maar wist je ook dat hij de bedenker was van één van de grootste wijnuitspraken die we kennen? Jazeker! Hij is de bedenker, maker en vader van de quote “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.” En sinds we dat weten, zijn wij zijn grootste fan!

De quote wordt ook vaak geassocieerd met de film “Midnight in Paris” van Woody Allen. Een romantische komedie-drama. In de film komt het personage Gil - gespeeld door Owen Wilson - in contact met verschillende bekende schrijvers en kunstenaars uit het verleden, waaronder Goethe. De quote wordt in de film gebruikt om Gil's passie voor het nastreven van zijn artistieke dromen en het genieten van de momenten van het leven te benadrukken.

Het is een oproep tot kwaliteit en excellentie. Het herinnert ons eraan dat we moeten streven naar het ervaren van hoogwaardige dingen in het leven, inclusief de wijn die we drinken. Het moedigt ons aan om te kiezen voor wijnen van goede kwaliteit, die onze smaakpapillen verwennen en ons genot bieden.

Daarnaast is het een bredere levensles. Het herinnert ons eraan dat het leven kort is, dat we ernaar moeten streven het maximale eruit te halen, dat we bewuste keuzes moeten maken en onze kostbare tijd moeten besteden aan dingen die ons vreugde brengen en van waarde zijn. Zoals de wijn die we drinken.

Dus laten we een glas heffen op Goethe, op Woody Allen, op het goede leven en op het genieten van fantastische wijnen. Proost!

Ben je op zoek naar een speciale wijn die je vreugde en genot brengt? Check ons uitgebreide assortiment en bestel nu. Het leven is immers kort genoeg!