Waarom zou ik in wijn investeren

Natuurlijk kun je gewoon een exclusieve, bijzondere wijn bij MundoVini aanschaffen, omdat je een fervent wijnliefhebber en -kenner bent. Maar daarnaast biedt MundoVini vele unieke wijnen die een prima uitbreiding van je bestaande wijnportfolio of basis voor je nieuw te starten voorraad om zo te investeren in wijn.

Groeiende markt

Exclusieve wijnen hebben een fantastische reputatie opgebouwd als het gaat om een stabiele groei en een hoog, sterk investeringsrendement. Op de lange termijn hebben deze materiële activa beter gepresteerd dan financiële markten en grondstoffen. Als een tastbaar bezit met een eindige voorraad, kan wijn worden vergeleken met investeren in goud, dat vooral tijdens perioden van economische onzekerheid en stijgende inflatie zijn waarde behoudt en overstijgt.

Niet alleen vanwege de fantastische smaak, maar ook door de goede investeringsreputatie, groeien de exclusieve wijnen in populariteit en kunnen ze gezien worden als een interessante lange termijn investering met een veelbelovende toekomst. 

Investeren in alternatieve activa

Investeren in wijn is een creatieve manier om alternatieve, materiële activa aan uw beleggingsportefeuille toe te voegen. In tegenstelling tot investeringen op de aandelenbeurs, heb je bij het investeren in individuele, exclusieve wijnen zelf de controle over de goederen waarin je belegt. Oftewel: jouw wijnvoorraad. Je bouwt deze zelf op, beheert deze en breidt deze uit. Met deze vrijheid van controle, komt ook verantwoordelijkheid. Het is essentieel dat je de juiste locatie hebt om de wijn te bewaren onder de juiste condities: uit het zonlicht, op de juiste temperatuur en met de juiste vochtigheidsgraad. Vergeet trouwens ook niet bij je (inboedel)verzekeraar te regelen dat de waarde van je voorraad is meeverzekerd.

Wel is het, net als bij overige investeringen, raadzaam vooraf je doelen en lange termijn strategie te bepalen. Hierbij is niet alleen kennis van beleggen nodig, maar vooral kennis van wijnen noodzakelijk. Mocht je die zelf (nog) niet hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met een gedegen kelder- en investeringsadvies. Afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. 

De zoektocht begint

Ben je je aan het oriënteren op het investeren in wijn? Begin dan met de jaargangen en druivenrassen van wijnmakers, die in het verleden goed hebben gepresteerd, zoals de beleggingswaardige wijnen uit:

  • Frankrijk - Grand Cru wijnen, waaronder Lafite-Rothschild, Haut-Brion en Lafleur.
  • Italië - Brunello wijnen, gemaakt van de Sangiovese druif en Barolo wijnen, gemaakt van de Nebbiolo druif. 
  • Verenigde Staten | Napa Valley - meerdere Cabernet Sauvignons, waaronder Screaming Eagle, Madrona Ranch van Abreu Vineyard en Old Sparky van Schrader Cellars.

Wil je meer weten?

Was deze informatie nuttig, maar wil je eerst meer achtergrondinformatie, cijfers en feiten voordat je in goede wijn gaat investeren? Download dan hier onze gratis "Whitepaper: Investing in Fine Wine".