Ontdek de Magie van Screaming Eagle

Een naam die klinkt als een mythisch wezen dat uit de diepten van Napa Valley oprijst. Een wijn met een aura van exclusiviteit en prestige, en een reputatie als een van 's werelds meest begeerde. Wat maakt Screaming Eagle zo bijzonder? Ga mee op ontdekkingsreis.


Een geschiedenis van perfectie
Screaming Eagle's reis begon in 1986, toen Jean Phillips haar droom waarmaakte en een wijngaard in Oakville, Napa Valley, verwierf. Al snel kreeg de wijn erkenning van wijncriticus Robert Parker, die het in 1992 beoordeelde met de perfecte score van 100 punten. Deze vroege erkenning vestigde de naam van Screaming Eagle als een symbool van uitmuntendheid en legendarische status.


Een uniek terroir
De magie van Screaming Eagle begint in de wijngaard, waar de druiven worden gekoesterd door de zonovergoten dagen en verkoelende nachtbriesjes van Napa Valley. De bodem, een harmonieuze mix van vulkanische en sedimentaire lagen, geeft de wijn zijn unieke karakter en diepte van smaak. Het terroir speelt een essentiële rol in het creëren van de complexe en uitgebalanceerde stijl waar Screaming Eagle om bekend staat.


Handwerk en passie
Screaming Eagle is niet alleen een wijn, maar een meesterwerk dat wordt geboren uit liefde en toewijding. Met een uiterst beperkte productie van slechts enkele honderden kisten per jaar, wordt elke fles met zorg met de hand gemaakt. Elk aspect van het wijnmaken wordt met precisie uitgevoerd, van het zorgvuldig selecteren van de beste druiven tot het ambachtelijke proces van rijping in de beste eikenhouten vaten.


De kunst van blend en balans
De ware magie van Screaming Eagle ligt in de kunst van het blenden en het bereiken van de perfecte balans tussen de druivensoorten. De wijn combineert voornamelijk Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, waarbij elk druivenras zijn unieke karakter toevoegt aan de uiteindelijke creatie. Het resultaat is een wijn die rijk, geconcentreerd en zijdezacht is, met een verrukkelijke complexiteit die zowel de zintuigen als de ziel prikkelt.


De gouden sleutel tot genot
Screaming Eagle is niet alleen een wijn, het is een gouden sleutel tot genot, een ervaring die je zintuigen omarmt en je hart verwarmt. Bij elke slok ontvouwt zich een symfonie van smaken, met tonen van rijp fruit, kruiden, cacao en een aanhoudende afdronk die je betovert en je naar meer doet verlangen. Het is een wijn die je meeneemt op een reis van verrukking en vreugde, waar elke slok een moment van puur genot is.


Een ervaring om te delen
Screaming Eagle is niet alleen bedoeld om in eenzaamheid te worden genoten. Het is een wijn die verhalen vertelt, die herinneringen creëert en die gedeeld moet worden met geliefden en vrienden. Het is een uitnodiging om samen te komen, te proosten en te vieren, en om de schoonheid van het leven te omarmen.


Een icoon in de wijnwereld
Screaming Eagle heeft zijn plaats verdiend als een icoon in de wijnwereld. Het is een naam die synoniem staat voor excellentie, exclusiviteit en prestige. Het behoort tot de meest gewilde wijnen onder verzamelaars en wijnliefhebbers over de hele wereld. Het is een symbool van verfijning dat zijn reputatie jaar na jaar blijft versterken.


Geniet nu zelf van de magie van Screaming Eagle
Of je nu de gelukkige bent die een fles Screaming Eagle bemachtigt of je hebt het genoegen gehad om ervan te proeven, deze wijn laat een onuitwisbare indruk achter. Het is een ervaring die je blijft koesteren en die je doet geloven in de onbegrensde mogelijkheden van wijn.

Ga nu naar onze webshop en schaf je eigen stukje magie aan en geniet van de magie, Verwelkom de tintelende sensaties op je tong, adem de verleidelijke aroma's in en laat je betoveren door de complexiteit en harmonie van deze buitengewone wijn.