Tempranillo: De Spannende Spanjaard onder de Druivensoorten
Als je passie hebt voor wijn, ben je zeker bekend met de fascinerende druivensoort Tempranillo. Deze Spaanse schat staat bekend om zijn rijke geschiedenis en verfijnde smaken die menig wijnliefhebber in vervoering brengen.

De Oorsprong van Tempranillo
Tempranillo vindt zijn wortels in Spanje, waar het al eeuwenlang wordt verbouwd. De naam "Tempranillo" komt van het Spaanse woord "temprano", wat "vroeg" betekent. Deze vroege rijping maakt het mogelijk om de druiven vóór de hitte van de zomer te oogsten, wat bijdraagt aan de verfrissende zuurgraad en de prachtige aroma's.

Een Genot voor de Zintuigen
In het glas betovert Tempranillo met een robijnrode kleur die doet denken aan de warme Spaanse zonsondergangen. Bij het proeven word je verwend met een verfijnde smaakexplosie. Rijpe bessen, kersen, pruimen en een vleugje vanille en kruiden dansen over je smaakpapillen en vullen de mond met een harmonieuze mix van smaken.

De Kracht van Elegante Tannines
Wat Tempranillo zo uniek maakt, is de combinatie van krachtige en toch elegante tannines. Deze druif geeft wijnen een stevige structuur en een prachtig evenwicht tussen fruitige zoetheid en subtiele tannines. Hierdoor kunnen Tempranillo-wijnen zowel jong en fruitig als goed gerijpt en complex zijn.

Spaanse Stijlen en Variaties
Spanje biedt een breed scala aan stijlen en variaties van Tempranillo, afhankelijk van de regio en de rijpingsmethoden. Zo zijn de beroemde Rioja-wijnen een uitstekend voorbeeld van rijpe en volle Tempranillo-wijnen met een elegante houtrijping. In Ribera del Duero zijn de wijnen vaak krachtiger en intenser, terwijl in andere regio's, zoals Toro en Navarra, je fruitige en toegankelijke Tempranillo-wijnen vindt.

Een Uitnodiging voor de Tafel
Tempranillo is een veelzijdige partner voor tal van gerechten. Het gaat goed samen met gegrild vlees, rijke stoofschotels, tapas en zelfs pittige gerechten. Of je nu een feestelijke maaltijd of een ontspannen avondmaal plant, Tempranillo zal je smaakpapillen verrukken en de gesprekken laten bruisen.

Proef de Passie van Tempranillo

Als wijnliefhebber is Tempranillo een druif die je zeker moet ontdekken, als je dat al niet hebt gedaan. Ook in onze shop kun je je laten betoveren door de Spaanse passie, verfijnde smaken en elegantie van deze druivensoort.

Zoals met de Vega-Sicilia Unico 2010 uit de Ribera del Duero, de Artadi Viña El Pison 2015 uit de Rioja en nog veel meer...