Wijn en bier geven plezier

De bekende spreuk “Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier” blijft een hardnekkige mythe. De waarheid is dat de volgorde waarin je alcoholische drankjes drinkt, geen enkele invloed heeft op je kater. En dat is goed nieuws!

Vooral als je een fervent bierdrinker bent, die zo nu en dan het gerstenat wil laten staan en naar wijn wil overstappen. Als echte liefhebber van craft bier houd je van kwaliteit en wil je dat de wijn die je kiest aansluit op jouw smaakvoorkeuren. En dat kan soms een hele opgave lijken. Zowel in de wereld van ambachtelijke  bieren als in die van exclusieve wijnen vinden we immers een overvloed aan smaken, aroma's en unieke karakteristieken. Het goede nieuws is echter dat specifieke druivensoorten in exclusieve wijnen goed kunnen worden vergeleken met de karakteristieken van bepaalde soorten craft bier. Dat maakt jouw wijnkeuze een stuk eenvoudig! We helpen je een handje op weg...


1. IPA (India Pale Ale) versus Sauvignon Blanc

IPA staat bekend om zijn uitgesproken hoparoma's en citrusachtige smaken. Het is een bierstijl die bierliefhebbers aantrekt die houden van een uitgesproken smaakprofiel. Houd je van IPA, dan houd je van Sauvignon Blanc. Wijnen die met de druivensoort Sauvignon Blanc worden gemaakt, zijn beroemd om hun verfrissende zuurgraad en aroma's van groene appels, kruisbessen en citrusvruchten. Beiden bieden een knapperige, levendige ervaring die de zintuigen prikkelt.

2. Stout versus Cabernet Sauvignon

Een Stout is een rijke, donkere biersoort met smaken van koffie, chocolade en geroosterde mout. De diepe complexiteit doet denken aan de elegantie van  Cabernet Sauvignon-wijnen, die bekend staan om hun diepe robijnrode kleur en smaken van zwarte bessen, pruimen en een vleugje eikenhout. Beide dranken hebben een volle body en een aangename afdronk.

3. Saison versus Pinot Gris / Pinot Grigio

Saison is een verfrissend, licht bier met fruitige en kruidige tonen. Als we dit vergelijken met wijn, springt Pinot Gris/Grigio direct in het oog. Deze druivensoort staat bekend om hun helderheid, frisse zuurgraad en smaken van groene appel, perzik en citrus. Zowel Saison als Pinot Gris/Grigio zijn perfecte keuzes voor een warme zomerdag.

4. Sour Ale versus Riesling

Sour Ale heeft een uitgesproken zure smaak, vaak met hints van fruit en funk. WIl je hier een druivensoort mee vergelijken, dan kom je uit op een witte druivensoort die bekend staat om zijn verfrissende zuurgraad en aroma's van perzik, abrikoos en honing: de Riesling. Beide brengen het verrassende spel van zoet en zuur in hun respectievelijke categorieën.Dus ondanks dat wijn en bier ieder hun eigen unieke wereld en tradities hebben, kun je met het brede scala aan smaken, een makkelijke overstap maken van bier naar wijn, zonder dat je hoeft in te boeten op genot, plezier en afdronk!

Begin jouw eigen smaakavontuur in onze shop en bekijk het assortiment aan exclusieve wijnen, die jouw smaakpapillen zullen verwennen!